Tacos de Alambre
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc spróbuj Tacos de Alambre. Ten przepis służy 32 i kosztuje 46 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 168 kalorii, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu. Mieszanka soli, ser monterey jack, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tacos z wieprzowiną w zielonym sosie (Tacos de cerdo en salsa verde), Tacos wołowe z sosem awokado (Tacos de Carne con Salsa de Aguacate), oraz Korean beef stew tacos (a.k.a. my version of Kogi BBQ ' s short-rib tacos) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść boczek w dużej, głębokiej patelni, i gotować na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż równomiernie rumiane, o 10 protokół.
Spuścić plastry boczku na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem, zastrzegając tłuszcz na patelni. Pokruszyć paski boczku raz ostygnie.
W międzyczasie podgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Wymieszać cebulę, czosnek, i papryka jalapeno; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół. Zwiększyć ogień do średniej wysokości i wymieszać mieloną wołowinę; doprawić solą i pieprzem. Gotuj i mieszaj, aż mielona wołowina będzie krucha i nie będzie już różowa, 10 do 12 minut.
Zeskrobać mieszaninę wołowiny na patelni tłuszczu boczku. Boczek pokruszyć w wołowinę i mieszać aż do całkowitego połączenia. Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w czystej patelni na średnim ogniu do gorąca.
Umieścić tortillę na patelni, a obfite łyżki nadzienia mięsnego umieścić na dolnej połowie tortilli. Gotować, aż bąbelki zaczną tworzyć się w tortilli, a następnie złożyć na mięso. Kontynuuj gotowanie, aż taco będzie chrupiące i lekko rumiane z każdej strony, 1 do 2 minut w sumie. Powtórz z pozostałymi tortillami i mieszaniną mięsa. Top tacos z pomidorami pokrojonymi w kostkę i posiekanym serem Monterey Jack służyć.