Tacos al Pastor
Tacos al Pastor może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Na $4.0 za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 48g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 700 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, guajillo chiles, meksykańskie liście oregano i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć ocet cydr można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem jako deser. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w mniej więcej 6 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Tacos Al Pastor (AKA Pork & Pineapple Tacos), Tacos Al Pastor, oraz Tacos al Pastor dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść nasiona kminku na średniej patelni lub żeliwnej patelni i tost na średnim ogniu, często potrząsając patelnią, aż pachną, około 2 do 3 minut.
Przełożyć do młynka do przypraw i lekko ostudzić. Odstaw patelnię na bok.
Dodać goździki i oregano do młynka do przypraw i proces do drobnego proszku; przenieść mieszankę przypraw do blendera i odstawić.Spłucz chiles pod zimną bieżącą wodą, a następnie dobrze wysuszyć ręcznikami papierowymi.
Umieść chiles na patelni używanej do grzania kminku i pieczeń na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż pachnące, o 3 do 5 protokół.
Przenieść do deski do krojenia do ostygnięcia. Nosząc gumowe rękawice, przeciąć chiles na pół wzdłuż i wyrzucić nasiona i łodygi.
Umieścić chiles w średnim rondlu, przykryć wodą i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia. Odstawić 1/2 szklanki płynu do gotowania chile i ostudzić.
Niech chiles siedzieć w rondlu gorącej cieczy przez 5 minut więcej.
Odcedzić chiles i ostudzić.Podczas gdy chiles są gotowania i chłodzenia, obrać ananasa i pokroić go na pół wzdłuż. Umieścić jedną połowę w lodówce do późniejszego użycia.
Odciąć pozostałą część na pół wzdłuż ponownie; usunąć i wyrzucić rdzeń.
Ananasa pokroić na szorstkie kawałki i wstawić do blendera.
Umieścić jedną połowę w lodówce do późniejszego użycia. Grubo posiekaj pozostałą połowę (powinieneś mieć około 1 szklanki) i dodaj ją do blendera.
Dodaj czosnek, ocet jabłkowy, sok z limonki, odmierzoną sól, chłodzone chiles, i chłodzony ciecz chile do blendera i wymieszać na wysokim do gładkiego przecieru.
Umieść plasterki wieprzowiny w dużej plastikowej torebce.
Przecier polać wieprzowiną, upewniając się, że każdy plasterek jest pokryty marynatą. Zamknąć i pozostawić do marynowania w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub na noc (noc jest idealna).Gdy wieprzowina jest gotowa, pokroić Pozostałe ananasy na pół w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala i usunąć rdzeń z każdego plastra; odstawić. Drobno posiekać pozostałą cebulę i umieścić w małej misce; odstawić.
Przenieść plastry wieprzowiny z worka do średniej miski, pozostawiając w torbie jak najwięcej marynaty. Przecedzić marynatę przez sitko o drobnych oczkach ustawione na małym rondlu; wyrzucić ciała stałe.
Rondel umieścić na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 2 protokół. Smak i doprawić solą w razie potrzeby.
Zdjąć z ognia i odstawić.W międzyczasie podgrzej patelnię grillową na dużym ogniu, aż do palenia lub grilla na świeżym powietrzu do temperatury od 600 ° F do 427°.In Patelnia żeliwna, ogrzać tortille jeden po drugim.
Przełożyć na ciepły talerz i przykryć ręcznikiem.Gdy patelnia do grilla lub grilla jest gorąca, użyj szczypiec, aby pocierać patelnię lub ruszt ręcznikiem zanurzonym w oleju roślinnym.Przyprawić plastry ananasa solą i grillować, aż lekko zwęglone z obu stron, około 4 minut na stronę.
Pokroić w drobną kostkę, umieścić w małej misce i odstawić.Przyprawić plastry wieprzowiny z każdej strony solą i grillować, aż lekko zwęglone, około 1 do 1 1/2 minut na stronę.
Przełożyć na czystą deskę do krojenia i pokroić na ziarno w plasterki o wymiarach 1/3 na 2 cale; przenieść do średniej miski. Jeśli wybierzesz, dodaj 1/3 szklanki zarezerwowanej marynaty do wieprzowiny i wrzuć do coat.To podawać, umieścić 1/4 do 1/3 szklanki wieprzowiny w każdej tortilli. Top każdy z około 2 łyżki grillowanego ananasa i posypać każdy z cebuli i kolendry.
Podawać od razu z salsą, limonkami i ostatnią z zastrzeżonej marynaty.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Alexana Revana Vineyard Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.