Szybki Sos Pomidorowy
Szybki sos pomidorowy to bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przepis z 3 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 253 kalorie. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oleju czosnkowego, pomidory w puszkach, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Najlepiej sprawdza się jako sos i odbywa się w ok. 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 79%. Spróbuj Szybki Sos Pomidorowy, Szybki Sos Pomidorowy, oraz Szybki Sos Pomidorowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Otwórz puszkę pomidorów i wylej sok do miski. Użyj pokrywki, aby przycisnąć pomidory, aby uzyskać jak najwięcej soku. Następnie za pomocą dłoni wycisnąć pomidory na miąższ. Sok i miąższ należy odstawić osobno, a pustą puszkę odstawić na bok.
Rozgrzać oliwę w ciężkim rondlu na średnim ogniu, aż będzie gorąca. Jeśli używasz jalapeno, przechyl patelnię, aby zebrać olej w małym basenie z boku i upuść jalapeno do oleju. Gotować do jasnobrązowego, o 2 protokół.
Dodać cebulę na patelnię i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż będzie miękka, o 2 protokół.
Dodać czosnek i krótko gotować do jasnego złota.
Dodać sok pomidorowy i doprowadzić do wrzenia. Dusić szybko przez kilka minut.
Dodać pokruszony miąższ pomidorowy. Następnie wypłucz pozostałą miąższ z puszki, napełniając ją do połowy wodą i dodaj do patelni.
Dodaj jalapeno, i sól i pieprz, do smaku, i powrót do wrzenia.
Dodać suszone pomidory i wymieszać. Obniżyć ciepło do średniego i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aby zapobiec przypalaniu, aż mieszanina zgęstnieje i pomidory stały się pomarańczowo-czerwone w porównaniu do bladoniebiesko-czerwone były prosto z puszki, o 30 protokół.
Dodaj oregano w połowie gotowania.
Wyrzucić liść laurowy. Obrać, nasiona, i rozgnieść jalapeno z łyżką sosu i przekazać przy stole, więc goście mogą dodać tyle ciepła, ile chcą do swoich talerzy.
Odmiana szybkiego sosu pomidorowego: Zastąp 2 funty dojrzałych pomidorów z winorośli pomidorami z puszki. Pomidory obrać, pokroić na pół w poprzek i wycisnąć sok i nasiona na sitku zawieszonym nad miską, aby zebrać sok. Posiekaj pomidory. Postępuj zgodnie z zaleceniami, pomijając suszone pomidory i używając jalapeno, w razie potrzeby. Powinieneś mieć około 2 1/4 szklanki sosu. Przepis może być zwiększany proporcjonalnie.