Sum Etouffee może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 253 kalorie. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka wody, czosnek, pieprz płatki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Aby wykorzystać ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 75%. Spróbuj Sum Étouffée, Etouffee z raków, smażony Sum, ryż, grillowane szparagi i chleb kukurydziany, oraz Etouffee dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W małym rondlu połącz ryż z wodą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu przez 15 do 20 minut, lub do momentu zakończenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
W dużym rondlu rozgrzać zasmażkę na średnim ogniu. Wymieszać z cebulą, zielona papryka, i czosnek; gotować przez około 5 protokół, lub do miękkości. Wymieszać z bulionem i pomidorami. Doprawić sokiem z cytryny, sosem Worcestershire, liściem laurowym, czarnym pieprzem, tymiankiem i solą. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla sumów. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.