Sticky Wings Malezyjski Styl Uliczny
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać Sticky Wings malezyjski styl ulicy spróbować. Jedna porcja zawiera 879 kalorii, 49g białka, oraz 41 g tłuszczu. Na $4.09 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 174 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka melasy, cukru granulowanego, azjatyckiego sosu rybnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć melasę, można śledzić to danie główne z Melasa Cookie Mix jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest dostarczany przez SippitySup. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest dobre. Spróbuj Malezyjskie Lepkie Skrzydła, Bourbon Street Buffalo Wings, oraz Jackson Street Pieczone Gorące Skrzydełka Przepis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na małej patelni, toast chiles, nasiona kolendry, nasiona anyżu i nasiona kminku na umiarkowanym ogniu, aż pachnące, o 3 protokół.
Przenieść do młynka do przypraw lub zaprawy i zmielić na dość drobny proszek.
Przełożyć zmielone przyprawy do średniej miski i ubić w cukrze, melasie, soku jabłkowym, sosie sojowym, sosie rybnym, czosnku i imbirze.
Umieścić skrzydła w dużej misce i wlać marynatę. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny i do nocy, obracając od czasu do czasu.Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Zdjąć skrzydełka z marynaty i osuszyć papierowymi ręcznikami; zaparkować marynatę. Ułóż skrzydła na stojaku z drutu ustawionym na pokrytej folią blasze do pieczenia w jak najbliższej pojedynczej warstwie. W razie potrzeby użyj 2 stojaków. Pieczeń przez około 35 minut, lub aż dobrze rumiane i gotowane przez. Cukier w marynacie może sprawić, że pojawią się dość ciemne, ale nie martw się i pamiętaj, aby gotować je przez całą drogę.W międzyczasie przecedzić marynatę do średniego rondla i doprowadzić do wrzenia. Następnie obniżyć ogień i gotować na średnim ogniu, aż zmniejszy się o połowę i zaczyna się gęsty i lepki, o 20 protokół.
Przełożyć marynatę do dużej miski. Gdy skrzydła są gotowe, dodać je do miski i wrzucić do herbu z sosem. Stos na talerzach i podawaj natychmiast z kapustą i ogórkami na boku.Jak to: jak Ładowanie...
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Sparkling Rose, Wino Musujące
Skrzydełka z kurczaka świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Białe mięso jest zazwyczaj w połączeniu z białym winem, aby nie obezwładniać smaku mięsa, więc Chardonnay i sauvignon blanc są bezpiecznymi wyborami. Kurczak przygotowany z sosem pomidorowym lub na pewno sosem z czerwonego wina może i powinien być podawany z czerwonym jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Foley Johnson Carneros Chardonnay. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.