Sticky Wings Malezyjski Styl Uliczny

Sticky Wings Malezyjski Styl Uliczny
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać Sticky Wings malezyjski styl ulicy spróbować. Jedna porcja zawiera 879 kalorii, 49g białka, oraz 41 g tłuszczu. Na $4.09 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 174 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka melasy, cukru granulowanego, azjatyckiego sosu rybnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć melasę, można śledzić to danie główne z Melasa Cookie Mix jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest dostarczany przez SippitySup. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest dobre. Spróbuj Malezyjskie Lepkie Skrzydła, Bourbon Street Buffalo Wings, oraz Jackson Street Pieczone Gorące Skrzydełka Przepis dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na małej patelni, toast chiles, nasiona kolendry, nasiona anyżu i nasiona kminku na umiarkowanym ogniu, aż pachnące, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
AnyżAnyż
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Papryka ChiliPapryka Chili
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przenieść do młynka do przypraw lub zaprawy i zmielić na dość drobny proszek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
3
Przełożyć zmielone przyprawy do średniej miski i ubić w cukrze, melasie, soku jabłkowym, sosie sojowym, sosie rybnym, czosnku i imbirze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok JabłkowySok Jabłkowy
Sos RybnySos Rybny
Sos SojowySos Sojowy
MelasaMelasa
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
PrzyprawyPrzyprawy
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Umieścić skrzydła w dużej misce i wlać marynatę. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny i do nocy, obracając od czasu do czasu.Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PiekarnikPiekarnik
5
Zdjąć skrzydełka z marynaty i osuszyć papierowymi ręcznikami; zaparkować marynatę. Ułóż skrzydła na stojaku z drutu ustawionym na pokrytej folią blasze do pieczenia w jak najbliższej pojedynczej warstwie. W razie potrzeby użyj 2 stojaków. Pieczeń przez około 35 minut, lub aż dobrze rumiane i gotowane przez. Cukier w marynacie może sprawić, że pojawią się dość ciemne, ale nie martw się i pamiętaj, aby gotować je przez całą drogę.W międzyczasie przecedzić marynatę do średniego rondla i doprowadzić do wrzenia. Następnie obniżyć ogień i gotować na średnim ogniu, aż zmniejszy się o połowę i zaczyna się gęsty i lepki, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
CukierCukier
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Przełożyć marynatę do dużej miski. Gdy skrzydła są gotowe, dodać je do miski i wrzucić do herbu z sosem. Stos na talerzach i podawaj natychmiast z kapustą i ogórkami na boku.Jak to: jak Ładowanie...
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
MarynataMarynata
KapustaKapusta
SOSSOS
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Sparkling Rose, Wino Musujące

Skrzydełka z kurczaka świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Białe mięso jest zazwyczaj w połączeniu z białym winem, aby nie obezwładniać smaku mięsa, więc Chardonnay i sauvignon blanc są bezpiecznymi wyborami. Kurczak przygotowany z sosem pomidorowym lub na pewno sosem z czerwonego wina może i powinien być podawany z czerwonym jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Foley Johnson Carneros Chardonnay. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn