Steki z wołowiny z karczochów
Steki z wołowiny z karczocha to danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 583 kalorie, 46 g białka i 42 g tłuszczu. Za 5,83 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Walentynki. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Mieszanka masła, pimientos, marynowanych serc karczochów i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, pierwotną i ketogenną. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 56%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to steki z polędwicy wołowej w ziołach, steki z polędwicy wołowej Luau i steki z polędwicy wołowej z peperonatą.
Instrukcje
Odcedzić karczochy, zachowując 1 łyżkę marynaty. Grubo posiekaj karczochy i odłóż na bok.
Na dużej patelni smaż steki na maśle na średnim ogniu przez 4 minuty z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądaną konsystencję (w przypadku mięsa średnio wysmażonego termometr do mięsa powinien wskazywać 145°; średni 160°; dobrze wysmażony, 170°).
Wyjmij na półmisek; trzymaj się ciepło.
Na tej samej patelni podsmaż cebulę i czosnek w zarezerwowanej marynacie przez 3 minuty.
Dodaj karczochy i pimientos; przegrzać.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Stek w menu? Spróbuj połączyć z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz wypróbować Barefoot Bubbly Pink Moscato. Recenzentom podoba się to z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
Boso, musujące różowe Moscato
Barefoot Bubbly Pink Moscato jest słodki i soczysty o wybuchowych aromatach i smakach. Najlepiej smakuje schłodzony (36-40 stopni F), ten musujący ma aromat i smak jaśminu i mandarynki uzupełniony czerwoną maliną, truskawką i granatem. Ciesz się kremowym i soczystym finiszem!