Steki z halibuta w maśle z kaparami
Steki z halibuta w maśle z kaparami to bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 347 kalorii. Na $7.08 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz tymianek, ząbki czosnku, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 216 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Steki Rib Eye Z Masłem, Steki Balsamiczne, oraz Halibut Z Ziołami I Kaparami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprawić halibuta solą i pieprzem.
Rozgrzać olej na dużej patelni, najlepiej castiron, na średnim ogniu, aż zacznie się palić. Halibut gotować do goldenbrown, 6-8 minut. Obróć i gotuj, aż druga strona ryby będzie złotobrązowa, o 4 minuty dłużej.
Dodać masło, gałązki tymianku i garlicto patelni i gotować, przechylając patelni i łyżkibutter nad rybą, aż halibut jest nieprzezroczysty i masło jest brązowy, ok. 2 minut.
Dodać kapary; wrzucić masło towarm przez.
Podziel halibuta między talerze i łyżkę sosu na.
Arctic char, Żabnica, lub steki łososia
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.