Steki z halibuta w maśle z kaparami

Steki z halibuta w maśle z kaparami
Steki z halibuta w maśle z kaparami to bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 347 kalorii. Na $7.08 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz tymianek, ząbki czosnku, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 216 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Steki Rib Eye Z Masłem, Steki Balsamiczne, oraz Halibut Z Ziołami I Kaparami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprawić halibuta solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
HalibutHalibut
2
Rozgrzać olej na dużej patelni, najlepiej castiron, na średnim ogniu, aż zacznie się palić. Halibut gotować do goldenbrown, 6-8 minut. Obróć i gotuj, aż druga strona ryby będzie złotobrązowa, o 4 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
HalibutHalibut
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać masło, gałązki tymianku i garlicto patelni i gotować, przechylając patelni i łyżkibutter nad rybą, aż halibut jest nieprzezroczysty i masło jest brązowy, ok. 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
HalibutHalibut
MasłoMasło
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać kapary; wrzucić masło towarm przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
KaparyKapary
5
Podziel halibuta między talerze i łyżkę sosu na.
Składniki, których będziesz potrzebować
HalibutHalibut
SOSSOS
1
Arctic char, Żabnica, lub steki łososia
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z łososiaStek Z łososia
ŻabnicaŻabnica

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn