Stek z łososia z pomarańczowo-balsamiczną glazurą
Stek z łososia z pomarańczowo-balsamiczną glazurą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 159 kalorii. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz steki z łososia, sól, rozmaryn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć koncentrat soku pomarańczowego, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody z ciemnej czekolady z dodatkiem pomarańczy z prażonymi orzechami włoskimi jako deser. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 16 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 6 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Stek z łososia z pomarańczowo-balsamiczną glazurą, Grillowany stek z polewy balsamicznej i Gremolaty pomarańczowej, oraz Stek z koziego sera z glazurą balsamiczną.
Instrukcje
Umieść pierwsze 7 składników w dużej, zamykanej plastikowej torbie. Dobrze wstrząsnąć.
Dodać łososia i przechowywać w lodówce 30 minut do 1 godziny.
Wyjmij steki z marynaty i osusz papierowym ręcznikiem. Coat grill z gotowania sprayu i ciepła na wysokiej. Steki Grill, obracając raz w połowie, aż nie półprzezroczyste w centrum, o 4 minut na stronie.
Podawać z ryżem Basmati z groszkiem, Edamame i bazylią.
Umieść pierwsze 7 składników w dużej, zamykanej plastikowej torbie. Dobrze wstrząsnąć.
Dodać łososia i przechowywać w lodówce 30 minut do 1 godziny.
Wyjmij steki z marynaty i osusz papierowym ręcznikiem. Coat grill z gotowania sprayu i ciepła na wysokiej. Steki Grill, obracając raz w połowie, aż nie półprzezroczyste w centrum, o 4 minut na stronie.
Podawać z ryżem Basmati z groszkiem, Edamame i bazylią.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Laguna Winery Russian River Chardonnay. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w ciągu ostatnich 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi sezon wegetacyjny chłodnej mgle, która spływa z Oceanu Spokojnego, dając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między rześką kwasowością a dojrzałymi smakami owoców. Elegancki wyraz swojej imiennej winnicy, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay jest wyjątkowo dobrze zbalansowanym i luksusowym winem. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, oprawionymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucia w ustach i warstwowe, utrzymujące się wykończenie.