Stek Z Prażonego Czosnku
Pieczony czosnek płaski stek żelazny to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 655 kalorii, 44g białka, oraz 51 g tłuszczu na porcję. Na $3.59 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 23 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka steków z płaskiego żelaza, sól i mielony pieprz, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Stek z żelaza marynowany cytryną i czosnkiem, Flat Iron Steak z balsamicznym pieczonym Radicchio, oraz Pieczony stek z płaskiego żelaza z pieczonymi ziołami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Ułożyć ząbki czosnku na blasze do pieczenia.
Skropić 1 łyżkę oliwy z oliwek na czosnku.
Piec czosnek w nagrzanym piekarniku, aż złoty kolor będzie brązowy, 15 do 20 minut, mieszając raz, aby zapobiec spalaniu.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.
Umieść schłodzony czosnek i 1/2 szklanki oliwy z oliwek w robocie kuchennym; mieszaj, aż mieszanina stanie się pastą.
Steki doprawiamy solą i pieprzem. Po obu stronach każdego steku natrzeć pastę czosnkową.
Umieść dużą patelnię na średnim ogniu. Gotować steki, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 135 stopni do 140 stopni F (60 stopni C), O 5 minut na stronę.
Wyjmij całą patelnię z ognia i odstaw, aż steki osiągną wewnętrzną temperaturę 145 Stopni F (63 Stopni C) lub pożądany stopień doneness.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon.
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.
Sporting black cherry, dark berry, malt chocolate with nuanced French Oak notes of vanilla and mocha. Elegant and refined on the palate with plenty of dark fruit leading into a silky, soft finish.