Stek z grilla z sosem z zielonego pieprzu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanego steka z wieszakiem z Brandowanym zielonym sosem pieprzowym. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje $6.09 za porcję. Jedna porcja zawiera 789 kalorii, 47g białka, oraz 62 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i świeżo popękany pieprz, masło, mieszankę oliwy z oliwek canolan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać brandy można śledzić to danie główne z Budyń Z Koniaku jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Stek wieszakowy z sosem Zielono-czosnkowym, Stek Z Sosem Z Zielonego Pieprzu, oraz Grillowany stek z wędzonymi warzywami, sosem Barbecue i Southwest Chimichurri dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F. Przynieś dużą żeliwną patelnię grillową na średnie ciepło.
Stek osuszyć i obficie posypać solą i pieprzem.
Umieść stek na patelni i zapiekać, aż rumiane (bez przesuwania stek), 3 do 4 protokół. Obrócić stek i gotować kolejne 3 do 4 minut na drugiej Stronie na średnio rzadkie.
Wyjmij stek z patelni i dodaj do żeliwnej patelni.
Włożyć stek do piekarnika na 5 minut, aby zakończyć gotowanie.
Wyjąć z piekarnika i odstawić, aby odpocząć na talerzu podczas przygotowywania sosu.
Umieść żeliwną patelnię na średnim ogniu i dodaj olej do ogrzania. Po podgrzaniu dodać szalotki do patelni.
Saute aż półprzezroczyste, 3 do 4 protokół.
Dodaj liście tymianku, a następnie zdejmij patelnię z ognia (dla bezpieczeństwa) i dodaj brandy. Zapal brandy, wracając do góry pieca i przechylając patelnię w kierunku otwartego ognia lub ostrożnie zapalając zapalniczką lub zapałką. Gdy płomienie ustąpią, dodaj śmietanę i zawiruj, aby włączyć.
Dodaj pieprz i gotuj sos, aż zmniejszy się o dwie trzecie do gładkiej, lekko gęstej konsystencji, 3 do 5 protokół.
Do sosu dodać kapiące Patelnie. W razie potrzeby doprawić solą. Aby zakończyć, zdjąć patelnię z ognia i zawirować w maśle.
Aby służyć, pokroić wypoczęty stek wieszak na 1/2-calowe paski, na ziarnie, i służyć z mżawką brandied sosem z zielonego pieprzu na górze.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.