Staroświeckie Słodkie Ciasto Kruche
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na skorupę, więc spróbuj staroświeckiego słodkiego ciasta kruchego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 785 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.01 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka splash mleka, mąki, wolnego wybiegu, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 36%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Staroświeckie słodkie ciasto kruche, Słodkie ciasto Shannon Bennett, oraz Alice Medrich Słodkie Ciasto Kruche.
Instrukcje
Mąkę przesiać z wysokości na czystą powierzchnię roboczą i przesiać cukier puder na wierzch. Używając rąk, pracować kostki masła do mąki i cukru, pocierając kciuki o palce, aż skończysz z grzywny, kruche mieszaniny. To jest punkt, w którym można doprawić mieszankę ciekawymi smakami, więc wymieszaj ze skórką z cytryny.
Dodać jajka i mleko do mieszaniny i delikatnie pracować go razem, aż masz kulkę ciasta. Lekko posmaruj. Nie pracuj zbyt dużo ciasta na tym etapie, bo stanie się elastyczne i żujące, nie kruche i krótkie. Mąkę powierzchnię roboczą i umieścić ciasto na wierzchu. Poklep go na płaską okrągłą, lekko mąkę, owiń w folię i włóż do lodówki, aby odpocząć przez co najmniej pół godziny.