Sorbet arbuzowy
Sorbet arbuzowy to przepis bezglutenowy na 16 porcji. Za 30 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 1 g tłuszczu i łącznie 118 kalorii . Niewiele osób tak naprawdę lubiło ten deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Dzięki temu przepisowi lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. Ten przepis z Taste of Home wymaga żelatyny, soku z cytryny, mleka i wody. Od przygotowania do talerza, według tego przepisu zajmie to około 20 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 23% , to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także sorbet arbuzowy , sorbet arbuzowy i koktajle arbuzowe i sorbetowe .
Instrukcje
W dużej misce połącz arbuza, cukier i sok z cytryny. Schładzaj przez 30 minut; połowę włóż do blendera. Mieszaj, aż będzie gładka; wlać do dużej miski. Powtórz z drugą połową; odłożyć na bok.
W rondelku zagotować i na małym ogniu wymieszać żelatynę z wodą, aż żelatyna się rozpuści.
Dodaj do mieszanki arbuza; Dobrze wymieszać. Mieszaj mleko, aż będzie dobrze wymieszane.
Zamrażaj w zamrażarce do lodów zgodnie z zaleceniami producenta.
Podawać natychmiast lub zamrozić i pozostawić do rozmrożenia na około 20 minut przed podaniem.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Sorbet świetnie komponuje się z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.