Smażony kurczak mojej matki
Przepis moja matka smażony kurczak może zaspokoić swoje Południowe pragnienie w około 45 minut. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 1030 kalorii, 13g białka, oraz 105 g tłuszczu każdy. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz olej słonecznikowy, pieprz, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Kurczak mojej matki z sosem Barbeque, Alex Guarnaschelli ' s Mother Chicken With BBQ, oraz Zupa Escarole z kurczaka mojej matki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj maślankę i ocet balsamiczny.
W innej średniej misce połącz płatki, mąkę, sól i kilka zmielonych ziaren czarnego pieprzu.
Napełnij dużą, głęboką patelnię trochę mniej niż w połowie pełną olejem i podgrzej na średnim ogniu do 350 stopni F.
Kawałki kurczaka zanurzyć w mieszance maślanki, a następnie w mieszance płatków. Smażyć kurczaka, kilka sztuk na raz, aż złoty kolor i gotowane przez, 10 do 12 minut na sztukę.
Wyjąć z oleju i osuszyć na wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu.
Doprowadzić olej z powrotem do 350 stopni F przed gotowaniem pozostałych kawałków kurczaka.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Król Frosch Riesling Auslese wszystkie naturalne niemiecki z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
King Frosch Riesling Auslese Wszystkie Naturalne Niemiecki