Smażony bas w paski z sosem cytrynowo-kaparowym

Smażony bas w paski z sosem cytrynowo-kaparowym
Smażony bas w paski z sosem cytrynowo-kaparowym jest bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 258 kalorii, 30g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 3,83 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz masło, kapary, filety basowe w paski i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Smażony bas w paski z letnimi warzywami, Pieczony w soli bas w paski z sosem ziołowo-cytrynowym Chile (Branzino Sotto Sale con Salmoriglio), oraz Smażony bas w paski z miętowym Pesto i przyprawioną marchewką.

Instrukcje

1
Podgrzać dużą patelnię ze stali nierdzewnej na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Filety posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
4
Dodaj filety do patelni, Skórka do góry; smażyć 4 minuty lub aż lekko rumiane. Obróć filety; smażyć 4 minuty lub do pożądanego stopnia doneness.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Zdjąć z patelni; zachować ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać kapary na patelnię; gotować 15 sekund, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaparyKapary
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj sok z małży i sok z cytryny; doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki (o 3 protokół).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Sok Z MałżySok Z Małży
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Zdjąć patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać masło, wymieszać trzepaczką do rozpuszczenia masła. Natkę pietruszki wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
SOS podawać z rybą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
RybyRyby
11
Wino Uwaga: pęknięcie z owoców i mineralności, klasyczny Domaine A et P De Villaine "Bouzeron" 2007 ($23), Z małego francuskiego miasteczka w CTE Chalonnaise, jest idealnym towarzyszem do tego orzeźwiająco proste dzikie paski bas. -- Alexander Spacher
Składniki, których będziesz potrzebować
Bas W PaskiBas W Paski
OwoceOwoce
WinoWino

Wyposażenie

TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn