Smażona ryba Niebieska z czerwoną cebulą i sosem cytrusowym
Grillowany Bluefish z czerwoną cebulą i sosem cytrusowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 418 kalorii, 46g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Na 2,87 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sól, sok grejpfrutowy, świeżo zmielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 81%, co jest super. Podobne przepisy to Grillowana ryba z pomidorem i ziołami, Słodki sos cebulowo-cytrusowy, oraz Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą.
Instrukcje
W małej misce połączyć olej, sok grejpfrutowy, sok z limonki, 1/4 łyżeczki soli i 1 łyżkę szczypiorku.
Umieść rybę, od strony skóry w dół, w płytkim szklanym naczyniu lub patelni ze stali nierdzewnej. Cebulę rozrzucić na rybie.
Wlać połowę sosu cytrusowego na wierzchu; niech marynować przez około 15 protokół.
Umieść rybę, skórkę w dół, na patelni brojlerów lub blasze do pieczenia.
Posypać pozostałą 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Wierzch z cebulą. Smażyć ryby, o 6 cali od ciepła, jeśli to możliwe, aż po prostu zrobić, o 5 minut dla 3 / 4-calowe filety o grubości.
Resztę sosu zalać gorącą rybą i posypać pozostałą łyżką szczypiorku.
Alternatywy dla ryb: każde bogate, pełne filety rybne skorzystają z kwasowości w sosie cytrusowym. Spróbuj makreli, shad, kingfish lub porgy.
Rekomendacja wina: tak jak cytrusy tutaj schlebia ryby, lekkie białe wino z dużą ilością kwasowości zrównoważyłoby jego oleistość, dopasowując się do smaków grejpfruta i limonki. Spróbuj Vinho verde z Portugalii lub sauvignon blanc z RPA.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.