Smaczna kukurydza BBQ w kolbie
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich bez glutenu i lakto ovo do swojego pudełka z przepisami, warto spróbować. Za 1,34 USD za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 231 kalorii, 4 g białka i 17 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To niedrogi przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i kup masło, oregano, chili w proszku i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 22%. Ten wynik nie jest aż tak imponujący. Podobne przepisy to Grillowana kukurydza w kolbie z masłem BBQ, Bezmleczna kukurydza BBQ w kolbie i Słodka kukurydza Mesquite BBQ w kolbie.
Instrukcje
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
W średniej misce wymieszaj chili w proszku, oregano, cebulę w proszku, pieprz cayenne, czosnek w proszku, sól i pieprz. Zmiksować z miękkim masłem. Nałóż tę mieszaninę na każdy kłos kukurydzy i umieść każdy kłos na kawałku folii aluminiowej wystarczająco dużej, aby owinąć kukurydzę. Zawiń jak burrito i skręć końce, aby zamknąć.
Połóż owiniętą kukurydzę na rozgrzanym grillu i gotuj przez 20 do 30 minut, aż będzie miękka po nakłuciu widelcem. Podczas gotowania od czasu do czasu obracaj kukurydzę.