Skillet Hash Browns
Skillet Hash Browns jest bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przepis z 6 porcjami. Ta przystawka ma 343 kalorie, 5G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jeśli masz olej roślinny, ziemniaki russet, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest dobre. Spróbuj Beefy Hash Browns Skillet Dinner, Creamy Skillet Hash Browns Casserole, oraz Placki ziemniaczane z szynką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki opłukać w durszlaku pod zimną wodą, aż woda będzie czysta. Mocno ściśnij, aby usunąć nadmiar płynu.
Przełożyć do dużej miski.
Dodać sól i pieprz; wrzucić do herbu.
Podgrzać 6 łyżek oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj połowę ziemniaków; naciśnij delikatnie w równą warstwę.
Posypać białymi cebulkami. Wierzch z pozostałymi ziemniakami; ponownie delikatnie nacisnąć. Gotować na złoty kolor na dole i bokach, 10-15 minut.
Wsuń ziemniaki na talerz. Ostrożnie umieść patelnię do góry nogami nad Brązy hash i flip, aby odwrócić do patelni, rumiane side up.
Mżawka pozostałe 2 łyżki oleju wokół boków patelni. Gotować ziemniaki, aż dno będzie złociste, 10-15 minut dłużej; przesuń na talerz i doprawić solą morską. Top z zielenią scallion i pokroić w kliny.
DO AHEAD: placki ziemniaczane można przygotować 1 godzinę wcześniej.
Umieść na stojaku drucianym wewnątrz dużej blachy do pieczenia i trzymaj je w piekarniku o temperaturze 93°. Wierzch z szalotki przed podaniem.