Sichuan Duszone Policzki Wieprzowe
Sichuan duszone policzki wieprzowe jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1086 kalorii, 59G białka, oraz 86 g tłuszczu każdy. Na 4,32 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 61 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka oleju roślinnego, pieprzu syczuańskiego, sosu sojowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć olej do gotowania można śledzić to danie główne z Surowy sernik jagodowy z polewą okruchową jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Sherry-duszone policzki wieprzowe, Duszone policzki wieprzowe po tajsku, oraz Policzki wieprzowe duszone w sosie pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu. Upewnij się, że policzki wieprzowe są suche i posypać je solą i pieprzem.
Dodaj je do patelni, uważając, aby nie tłoczyć mięsa. Gotować, aż powierzchnia jest rumiane z obu stron, o 4 minut na stronę, odwracając tylko raz lub dwa razy, aby nie przeszkadzać brązowienie.
Usunąć szczypcami, ponieważ policzki są rumiane; odstawić.
Na patelni do smażenia rozgrzać jeszcze kilka łyżek oleju na średnim ogniu.
Dodaj pastę z fasoli chili i smaż przez 30 sekund, aż pasta zacznie pachnieć.
Dodaj bulion, wino, imbir,szalotki, sos sojowy i przyprawy. Doprowadzić płyn do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i dodać policzki wieprzowe.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 149°. przykryj patelnię policzkami wieprzowymi, pokrywką lub folią i duś w piekarniku przez co najmniej 2,5 do 3 godzin, aż policzki będą bardzo miękkie. Pozostawić mięso do ostygnięcia i osadzania się w cieczy, chłodzenia cieczy przez noc. Następnego dnia zeskrobaj tłuszcz i delikatnie podgrzej.
Dekoruj posiekaną kolendrą.
Podawać z ryżem i warzywami.