Serowy Grzyb Pappardelle
Cheesy Mushroom Pappardelle to danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 34g białka, 29g tłuszczu i w sumie 653 kalorii. Za $2.01 za porcję, ten przepis okładki 31% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 9 powie, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Udaj się do sklepu i podnieś parmezan, szynkę delikatesową, podgrzej brojlery. zagotuj garnek z wodą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 86%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Dziczyzna + Pappardelle Grzybowe, Pappardelle Z Grzybami Czosnkowymi, oraz Pappardelle z pieprzem i grzybami.
Instrukcje
W międzyczasie rozpuść masło na dużej żaroodpornej patelni na średnim ogniu.
Dodaj szynkę, cebulę, czosnek i po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie przezroczysta, około 4 minut.
Dodaj grzyby; gotuj do miękkości, około 5 minut.
Dodaj mąkę i gotuj, mieszając, aż się włączy, 1 minutę.
Stopniowo dodawaj mleko na patelnię, mieszając, aż będzie gładkie. Doprowadź do wrzenia i gotuj, mieszając, aż będzie gęsta i kremowa, około 3 minut; zdjąć z ognia.
Dodaj makaron do wrzącej wody i gotuj do al dente, około 4 minut. Zarezerwuj 1/2 szklanki wody do gotowania, następnie odcedź makaron i dodaj na patelnię z sosem.
Dodaj havarti, pietruszkę i 3 łyżki parmezanu na patelnię i wymieszaj szczypcami. Jeśli sos wydaje się gęsty, stopniowo dodawaj zarezerwowaną wodę do gotowania, aby się poluzować.
Posyp pozostałymi 3 łyżkami parmezanu. Podsmaż do musującego, około 4 minut.