Sernik Truskawkowy Lody
Sernik Truskawkowy lody to Wegetariańskie przepis z 32 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 200 kalorii. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, ciężką śmietanę do ubijania, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. To jest przynoszone do Was przez smak domu. Z łyżeczką wynik 18%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Sernik Truskawkowy Lody, Lody Truskawkowe Paleo, oraz Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W ciężkim rondlu połącz cukier, mąkę i sól. Stopniowo dodawać mleko, aż będzie gładkie. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować i mieszać przez 2 minuty lub aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia; lekko ostudzić.
Do jajek ubić niewielką ilość gorącej mieszanki mleka; całość wrzucić na patelnię, stale ubijając. Gotować i mieszać na małym ogniu, aż mieszanina osiągnie co najmniej 160° i pokryje tył metalowej łyżki. Wymieszać z serem śmietankowym, aż się rozpuści.
Zdjąć z ognia. Szybko schłodzić, umieszczając patelnię w misce z lodowatą wodą; mieszać przez 2 minuty. Wymieszać wanilią. Naciśnij folię foliową na powierzchnię kremu. Przechowywać w lodówce przez kilka godzin lub przez noc.
Truskawki i śmietanę wymieszać z kremem. Napełnij cylinder zamrażarki do lodów w dwóch trzecich; zamrozić zgodnie ze wskazówkami producenta. Przechowywać w lodówce pozostałą mieszaninę aż do zamrożenia. Po zamrożeniu lodów przełożyć do pojemnika z zamrażarką; zamrozić na 2-4 godziny przed podaniem.