Ser Mac'N z Bekonem i Serem
Mac 'N Cheese with Becon and Cheese zajmuje około 1 godziny od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 32 g białka, 40 g tłuszczu i łącznie 706 kalorii. Ten przepis służy 8 osobom. Za 1,5 dolara za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilku osobom naprawdę smakowało to danie główne. Jeśli masz pod ręką ząbki czosnku, mąkę, pietruszkę płaskolistną i kilka innych składników, możesz to zrobić. 67 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 85%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Spicy Green Chile, Smoky Becon, 3 Cheese Grown Up Mac and Cheese, Spicy Green Chile, Smoky Becon, 3 Cheese Grown Up Mac and Cheese oraz Mac and Cheese Grillowany ser z bekonem na dwa sposoby, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Na dużym ogniu zagotuj osoloną wodę w garnku.
Dodaj makaron i gotuj przez 8 do 9 minut, aż będzie al dente.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
W małym rondlu podgrzej mleko z gałązkami tymianku i 2 ząbkami czosnku. Rozpuść masło na dużej, głębokiej patelni na średnim ogniu.
Wsyp mąkę i smaż przez około 1 minutę, ciągle mieszając, aby nie utworzyły się grudki. Odcedź składniki stałe z mleka i wymieszaj je z mieszanką masła i mąki. Kontynuuj energiczne ubijanie i gotuj, aż mieszanina będzie przyjemna i gładka. Dodaj 4 szklanki sera i kontynuuj gotowanie, mieszając, aż ser się roztopi. Doprawić solą i pieprzem.
Dodaj ugotowany makaron i natkę pietruszki i wymieszaj wszystko tak, aby makaron pokrył się mieszaniną serów.
Zeskrob do naczynia do pieczenia o pojemności 3 litrów i posyp pozostałymi 1 1/2 szklanki sera.
Piec przez 30 minut lub do momentu, aż będzie gorący i musujący.
Podczas pieczenia rozgrzej patelnię do smażenia.
Dodajemy boczek, roztapiamy tłuszcz i smażymy, aż będzie chrupiący.
Dodać cebulę, czosnek i liście tymianku i smażyć około 5 minut, aby cebula zmiękła. Doprawić solą i pieprzem.
Przed podaniem posyp mieszaniną bekonu makaron i ser. Nabieraj porcje dużą łyżką, upewniając się, że na każdą łyżkę zostanie nałożona część mieszanki wędzonego boczku.