Huevos Rancheros Tarts
Tarty Huevos Rancheros wymagają ok. 40 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 493 kalorie. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 901 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. mieszanka awokado, kolendra, ser queso fresco i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Huevos Rancheros Tarts, Huevos Rancheros (Jaja Rancheros), oraz Huevos Rancheros dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°. linia arkusz cookie z gotowania pergaminu papieru. Oddzielić ciasto na 4 prostokąty na blasze. Mocno naciśnij perforacje, aby uszczelnić. Dla każdego prostokąta obróć krawędzie w kierunku środka i uformuj okrągłą średnicę o średnicy 3,5 cala z obręczą o średnicy 1,5 cala. Naciśnij mocno obręcz, aby uszczelnić.
W małej misce, wymieszać liście oregano, 1/4 łyżeczki chipotle chili w proszku i sól.
Posypać rund ciasta. Rozbij 1 jajko na środku każdej rundy ciasta. (Jajko może lekko przebiegać.)
Piec 16 do 18 minut lub aż białka i żółtka są jędrne, nie cieknące.
Tymczasem w blenderze umieść pomidory, cebulę, czosnek, 2 łyżki kolendry i pozostałe 1/4 łyżeczki chipotle chili w proszku. Przykryć; zmiksować na gładką masę. W rondlu 2-quart, mieszaninę pomidorów ciepła na średnim ogniu 4 do 5 minut lub aż gorące.
Usuń i rezerwy 3/4 szklanki mieszaniny z rondla; przykryć, aby utrzymać ciepło.
Dodać fasolę do pozostałej mieszaniny w rondlu. Gotować na średnim ogniu 5 minut, często mieszając, puree fasoli lekko z tyłu drewnianej łyżki, aż lekko zgęstnieje.
Do każdej porcji umieść około 1/3 szklanki mieszanki fasoli na talerzu z tartą jajeczną.
Podawać z sosem reserved, serem, plastrami awokado i pozostałymi 2 łyżkami kolendry.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Alexana Revana Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.