Schłodzone Kubki Owocowe
Przepisów na dodatki nigdy za wiele, więc wypróbuj Chilled Fruit Cups. Za 82 centy za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10 porcjom. Jedna porcja zawiera 125 kalorii, 1 g białka i 0 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i wegańskiej. Jeśli masz pod ręką wodę, banana, grejpfruta i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 44% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy to Kubki ze schłodzonymi owocami, Kubki ze schłodzonymi owocami i Kubki z schłodzonym sobanem w ogórku.
Instrukcje
W małym rondlu zagotuj cukier i wodę. Gotuj i mieszaj, aż cukier się rozpuści. Całkowicie ostudzić.
Odetnij cienki plasterek z góry i z dołu każdego grejpfruta; postaw grejpfruta pionowo na desce do krojenia.
Odetnij skórkę i zewnętrzną błonę, zaczynając od góry. Trzymając owoce nad miską, aby wycisnąć sok, usuń kawałki grejpfruta, przecinając je wzdłuż błony. Powtórz z pomarańczami.
W dużej misce umieść sok z cytryny, syrop cukrowy, kawałki cytrusów i zarezerwowane soki; wrzucić do połączenia. Przechowywać w lodówce, pod przykryciem, 8 godzin lub przez noc. Wymieszaj pozostałe owoce; przechowywać w lodówce, pod przykryciem, 1 godzinę dłużej.