Schłodzona zupa kukurydziana z krabem i olejem z Chile
Schłodzona zupa kukurydziana z krabem i olejem z Chile może być właśnie zupą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 236 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką sól, mleko, szczypiorek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest idealny do Jesień. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest dobre. Podobne przepisy to Schłodzona zupa kukurydziana z krabem i olejem z Chile, Schłodzona zupa kukurydziana i krabowa, oraz Schłodzona zupa ze świeżej kukurydzy z krabem Królewskim.
Instrukcje
Kukurydzę gotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękka, 4 do 5 minut.
Odcedzić i przelać do miski z lodem i zimną wodą, aby szybko schłodzić uszy. Gdy ostygnie, odciąć ziarna i zeskrobać kolby nad miską, aby wydobyć sok, a następnie przecedzić partiami w blenderze z mlekiem, solą i pieprzem. Przecedzić przez bardzo drobne sito do miski (wyrzucić bryły) i wymieszać ze szczypiorkiem.
Pokrój skorupę kraba nożycami kuchennymi i wyodrębnij mięso, a następnie pokrój na kawałki 1/4 cala.
Podawać zupę skropioną oliwą z chile i posypaną Krabem.