Sałatka z szynki Serrano z sosem migdałowo-czosnkowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj sałatki z szynki Serrano z sosem migdałowo-czosnkowym. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 273 kalorie, 13g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 3,84 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka szynki serrano, rzymska, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Salsa De Serrano Rojo (Czerwony Sos Serrano), Smokey Filet z Serrano-Papaya Salsan i Serrano-Mint-Cilantro Chutney, oraz Kurczak w sosie czosnkowo-migdałowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Czosnek zmielić i zacieru do pasty z solą za pomocą ciężkiego noża lub moździerza i tłuczkiem.
Przełożyć do blendera wraz z 1/2 szklanki migdałów, wodą, olejem, octem, ostrym sosem i czarnym pieprzem, następnie zmiksować, aż sos będzie bardzo gładki, około 1 minuty. Grubo posiekać pozostałe 2 łyżki migdałów.
Pokrój podłużną szczelinę w paprykę i wyrzuć wszelkie nasiona, a następnie pokrój paprykę w paski o szerokości 1/4 cala.
Podziel rzymską i paprykę na 4 talerze, a następnie ułóż szynkę na wierzchu.
Każdą porcję skropić dressingiem i posypać posiekanymi migdałami.
Podawać pozostały dressing z boku.
* Dostępne w sklepach z żywnością specjalistyczną, niektórych supermarketach i hiszpańskim stole (206-682-2827).