Sałatka Z Pieczonych Buraków I Pomarańczy
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i wegańskie przepisy do twojego pudełka z przepisami, pieczona Sałatka z buraków i pomarańczy może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten hor d ' oeuvre ma 136 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Za 74 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, sól, pomarańcze i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 33%. Podobne przepisy obejmują Sałatka z pieczonych buraków i pomarańczy, Sałatka z pieczonych buraków i pomarańczy, oraz Sałatka z pieczonych buraków, Fig i pomarańczy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400°.
Umieść buraki w 11x7-in. naczynie do pieczenia; dodaj 1 cal. wody. Przykryj i piecz 40-45 minut lub do miękkości. Ostudzić; obierz, pokrój i ćwiartki buraków.
W dużej misce połącz buraki i zieloną cebulę. W małej misce wymieszaj ocet, oleje, cukier, sól, curry i biały pieprz.
Polać buraki; wrzucić do pokrycia. Przykryj i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Podziel sałatę na sześć talerzy. Za pomocą łyżki cedzakowej posyp mieszanką buraków. Ułóż pomarańczowe sekcje nad sałatką.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Faire La Fete Cremant de Limoux z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Faire La Fete Cremant de Limoux
Jasnozłoty kolor z żywymi aromatami i smakami pieczonego jabłka, białej wiśni i bezy cytrynowej. Od wykwintnego kawioru i ostryg po popcorn, Faire la Fête to wszechstronne wino, które dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw i kuchni. Spróbuj z azjatycką sałatką gruszkową, pikantnymi bułeczkami z tuńczyka lub kotletami wieprzowymi i musem jabłkowym.Mieszanka: 70% Chardonnay, 20% Chenin Blanc, 10% Pinot Noir