Sałatka Z Pieczonych Buraków I Pomarańczy

Sałatka Z Pieczonych Buraków I Pomarańczy
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i wegańskie przepisy do twojego pudełka z przepisami, pieczona Sałatka z buraków i pomarańczy może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten hor d ' oeuvre ma 136 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Za 74 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, sól, pomarańcze i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 33%. Podobne przepisy obejmują Sałatka z pieczonych buraków i pomarańczy, Sałatka z pieczonych buraków i pomarańczy, oraz Sałatka z pieczonych buraków, Fig i pomarańczy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Umieść buraki w 11x7-in. naczynie do pieczenia; dodaj 1 cal. wody. Przykryj i piecz 40-45 minut lub do miękkości. Ostudzić; obierz, pokrój i ćwiartki buraków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
W dużej misce połącz buraki i zieloną cebulę. W małej misce wymieszaj ocet, oleje, cukier, sól, curry i biały pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Polać buraki; wrzucić do pokrycia. Przykryj i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
5
Podziel sałatę na sześć talerzy. Za pomocą łyżki cedzakowej posyp mieszanką buraków. Ułóż pomarańczowe sekcje nad sałatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Faire La Fete Cremant de Limoux z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Faire La Fete Cremant de Limoux
Faire La Fete Cremant de Limoux
Jasnozłoty kolor z żywymi aromatami i smakami pieczonego jabłka, białej wiśni i bezy cytrynowej. Od wykwintnego kawioru i ostryg po popcorn, Faire la Fête to wszechstronne wino, które dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw i kuchni. Spróbuj z azjatycką sałatką gruszkową, pikantnymi bułeczkami z tuńczyka lub kotletami wieprzowymi i musem jabłkowym.Mieszanka: 70% Chardonnay, 20% Chenin Blanc, 10% Pinot Noir
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn