Sałatka Z Pieczonych Buraków
Potrzebujesz przystawka bezglutenowa, pierwotna i wegetariańska? Sałatka z pieczonych buraków może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Za 95 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 19g tłuszczu i w sumie 241 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś orzechy laskowe, koszerną sól i świeżo popękany pieprz, klin pecorino romano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka z pieczonych buraków i szalotki na zwiędłych burakach i rukoli, Sałatka z pieczonego łososia buraczanego z sosem koperkowym, oraz Sałatka Z Pieczonych Buraków dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Połóż duży kawałek folii aluminiowej na blasze do pieczenia i połóż na nim buraki.
Skrop je oliwą z oliwek i szczelnie zawiń w folię, tworząc paczkę. Piecz, aż nóż włożony do największego buraka nie napotka oporu, około 1 godziny do 1 godziny i 15 minut. Ostudzić i usunąć skórki, pocierając buraki ręcznikiem papierowym. (Rękawiczki to dobry pomysł, aby zapobiec zabrudzeniu dłoni.)
Odetnij skórkę od pomarańczy ostrym nożem, odsłaniając miąższ. Trzymaj obraną pomarańczę w dłoni i ostrożnie odetnij segmenty od membrany, wrzucając je do miski. Nie wyrzucaj membrany. Cienko pokrój buraki i ułóż na talerzach do serwowania. Rozsyp pomarańczowe segmenty i orzechy laskowe na pokrojonych burakach, skrop talerze oliwą z oliwek i wyciśnij trochę soku z pomarańczowej membrany na każdym talerzu. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Udekoruj ogolonymi cienkimi plasterkami sera i podawaj.