Sałatka Z Mandarynką
Sałatka mandarynkowo-pomarańczowa to bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis z 12 porcjami. Ten hor d ' oeuvre ma 104 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Za 90 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś ocet winny z estragonu, podartą sałatę, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 15 minut. Z łyżką ocena 46%, to danie jest całkiem dobre. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Sałatka Z Mandarynką, Sałatka Jagodowo-Mandarynkowa, oraz Sałatka Mandarynkowo-Nerkowcowa.
Instrukcje
Odcedź pomarańcze, rezerwując 1/4 szklanki syropu; odłóż pomarańcze na bok. W słoiku z obcisłą pokrywką wymieszaj syrop, olej, ocet, cukier, sól, pieprz, bazylię i cząber; dobrze wstrząśnij. W salaterce Wrzuć sałatę, pomarańcze i cebulę.
Dodaj sos i wrzuć. Na wierzch z migdałami; podawać natychmiast.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka działa naprawdę dobrze z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Broadside Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Broadside Chardonnay
Jasne jasne złoto. Dojrzałe aromaty gruszki i nektaryny wykazują dobrą klarowność i podnoszą zadymiony osad i niuanse prażonych ziaren z napowietrzaniem. Jedwabista i otwarta dzianina, oferująca skoncentrowane smaki sadu i owoców pestkowych uzupełnione sugestiami kopru włoskiego i miodu. Jakość dymu powraca po długim, gładkim wykończeniu, które pozostawia odświeżająco gorzką nutę Skórki gruszki.