Sałatka z indyka Waldorf Sonny'ego

Sałatka z indyka Waldorf Sonny'ego
Sałatka z indyka Waldorf Sonny's zajmuje od początku do końca około 1 godziny i 30 minut. Ten przepis służy 6 porcjom. Jedna porcja zawiera 298 kalorii, 10 g białka i 23 g tłuszczu. Za 83 centy za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre w bardzo przystępnej cenie. Ten przepis z Allrecipes wymaga cebuli, winogron, octu jabłkowego i proszku curry. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 30%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują sałatkę z indyka Waldorf, sałatkę z indyka Waldorf i sałatkę z indyka Waldorf.

Instrukcje

1
W misce wymieszaj majonez, parmezan, ocet jabłkowy, cukier, curry w proszku i czarny pieprz, aż masa będzie gładka. Delikatnie wrzuć do salaterki mięso z indyka, czerwone winogrona, jabłko, seler, czerwoną cebulę i orzechy włoskie; polej sosem sałatkę i ponownie wymieszaj, aby nią się pokrył. Schładzaj co najmniej 1 godzinę (lub całą noc, aby uzyskać najlepszy smak).
Składniki, których będziesz potrzebować
Okrągły Ser Brie Lub Ser Brie Z ZiołamiOkrągły Ser Brie Lub Ser Brie Z Ziołami
Ziemniaki Rude W Całości (około 8)Ziemniaki Rude W Całości (około 8)
Steki Z łopatki Wieprzowej Z Kością, Około 3 FuntówSteki Z łopatki Wieprzowej Z Kością, Około 3 Funtów
Curry W ProszkuCurry W Proszku
Mięso IndyczeMięso Indycze
Falbaniaste WykałaczkiFalbaniaste Wykałaczki
Czerwone WinogronaCzerwone Winogrona
1 (6 Uncji) Puszka Lekkiego Tuńczyka W Wodzie, Odsączonego I Płatkowanego1 (6 Uncji) Puszka Lekkiego Tuńczyka W Wodzie, Odsączonego I Płatkowanego
Daktyle, Wypestkowane I PosiekaneDaktyle, Wypestkowane I Posiekane
Posiekana, świeża Natka Pietruszki, Plus 1 łyżeczka Do SosuPosiekana, świeża Natka Pietruszki, Plus 1 łyżeczka Do Sosu
Pomarańcze, Obrane I PosiekanePomarańcze, Obrane I Posiekane
Surowe Małże Littleneck W PółskorupieSurowe Małże Littleneck W Półskorupie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Około 3 Uncji Mąki TortowejOkoło 3 Uncji Mąki Tortowej
Lekki Tuńczyk W Wodzie, Odsączony I PłatkowanyLekki Tuńczyk W Wodzie, Odsączony I Płatkowany

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Sałatkę można łączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Louis Roederer Cristal Brut z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 299 dolarów za butelkę.
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn