Sałatka z dyni i rukoli z winegretem szampana
Sałatka z dyni i rukoli z winegretem szampana może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 343 kalorie, 5G białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis służy 4 i kosztuje 1,89 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz rukolę, ocet szampański, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Sylwester. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Sałatka Z Pieczonej Dyni + Szalotka Vinaigrette, Sałatka Z Pieczonego Dyni Z Klonem Sherry Vinaigrette, oraz Ciepła sałatka z dyni z mandarynką-Rosemary Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Dynię wymieszać z 2 łyżkami oleju i doprawić solą i pieprzem. Pieczeń, mieszając raz w połowie, aż squash jest po prostu miękkie i złoty, o 30 protokół.
Wyjąć z piekarnika i przykryć do ogrzania.
W małej misce ubić ocet, szalotki, skórkę cytrynową i imbir. Podczas ubijania powoli dodawać pozostałe 4 łyżki oleju w powolnym, stałym strumieniu, aż opatrunek zgęstnieje i zemulguje. Doprawić solą i pieprzem.
Aby służyć, w dużej misce do mieszania, wrzucić rukolę, ciepłą squasha i nasiona granatu z winegretem do powlekania; przenieść do półmiska do serwowania.
Podawać póki squash jest jeszcze ciepły.