Koktajl szampański imbirowy
Przepis na koktajl szampański imbirowy można przygotować w około 2 godziny i 20 minut. Na porcję tego napoju znajduje się 162 kalorie, 0 g białka i 0 g tłuszczu. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 1,96 USD za porcję. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Foodnetwork wymaga wódki, imbiru, cytryny i wina musującego. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, lakto ovo-wegetariańską i przyjazną dla fodmap. Dzięki temu przepisowi sylwester będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten uzyskuje 9% punktów, co jest wynikiem do poprawy. Koktajl szampański imbirowy, koktajl szampański granatowo-imbirowy i koktajl panny młodej Frankensteina – koktajl waniliowo-jeżynowy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W małym rondlu gotuj wodę, 1/2 szklanki cukru i pokrojony imbir przez 10 minut.
Zdejmij rondelek z ognia i dodaj wódkę. Schładzaj przez 2 godziny lub przez noc. Gdy będzie gotowy do podania, odcedź, aby usunąć kawałki imbiru.
Na talerzu rozsypujemy cienką warstwę cukru. Posmaruj brzeg szklanki sokiem z ćwiartki cytryny i natychmiast zanurz ją w talerzu z cukrem.
Do każdej szklanki dodaj kilka kawałków kandyzowanego imbiru.
Wlej 1 łyżkę prostego syropu z imbirem na kawałki imbiru i uzupełnij winem musującym, aż szklanka będzie pełna w 2/3.