Grillowane karczochy z kremowym winegretem szampańskim

Grillowane karczochy z kremowym winegretem szampańskim
Przepis na Grillowane karczochy z kremowym winegretem szampańskim można przygotować w około 44 minuty. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 294 kalorie, 3 g białka i 25 g tłuszczu każda. Za 1,56 USD za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to danie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest idealny na Czwarty Lipca. Mieszanka oliwy z oliwek, czosnku, soli koszernej i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, lakto ovo wegetariańską i pierwotną. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 36%. Ten wynik nie jest aż tak imponujący. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Karczochy schłodzone z szampanem i winegretem szampańsko-miodowym, Sałatka z kurczakiem Fuji Jabłko z kremowym winegretem szampańskim i Sałatka z grillowanej piersi kaczki z winegretem szampańsko-miodowym.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Karczochy: W rondlu o pojemności 8 litrów zagotuj 8 szklanek wody na średnim ogniu. Do wody wyciśnij sok z cytryn i dodaj wyciśnięte skórki cytryny. Za pomocą nożyczek kuchennych usuń ciernie z końcówek liści karczocha.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
CytrynaCytryna
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
1/2 Szklanki Pokrojonego Kiwi1/2 Szklanki Pokrojonego Kiwi
1/2-calowe Kawałki Fasolki Szparagowej1/2-calowe Kawałki Fasolki Szparagowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
2 łyżki Mieszanki Przypraw BBQ2 łyżki Mieszanki Przypraw BBQ
3
Pokrój łodygi karczochów na długość 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
4
Każdy karczoch pokroić na 8 klinów i za pomocą noża do obierania usunąć puszysty dławik.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
5
Włóż karczochy na patelnię i zagotuj. Przykryj patelnię i gotuj na parze, aż serca karczochów będą miękkie, około 20 minut. Za pomocą szczypiec wyjmij karczochy i ułóż je w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczochy SercaKarczochy Serca
KarczochKarczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Gotowanych I Posiekanych Gotowych Do Spożycia Krewetek4 Uncje Gotowanych I Posiekanych Gotowych Do Spożycia Krewetek
SzczypceSzczypce
Posiekane Batoniki Kokosowe Wielkości Kęsa, Takie Jak Almond JoyPosiekane Batoniki Kokosowe Wielkości Kęsa, Takie Jak Almond Joy
6
Postaw patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Filetu Z łososia Bez Skóry (patrz Uwaga Kucharza)1 Funt Filetu Z łososia Bez Skóry (patrz Uwaga Kucharza)
1 Funt Hiszpańskiej Chorizo (mieszanka Twardego I Miękkiego), Pokrojonego W Cienkie Plasterki1 Funt Hiszpańskiej Chorizo (mieszanka Twardego I Miękkiego), Pokrojonego W Cienkie Plasterki
7
Skrop obie strony karczochów oliwą z oliwek i dopraw 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Łagodna Włoska Kiełbasa Johnsonville® (mielona Lub Z Usuniętymi Osłonkami)Łagodna Włoska Kiełbasa Johnsonville® (mielona Lub Z Usuniętymi Osłonkami)
Scotch Bonnet Chili, Posiekane Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch BonnetScotch Bonnet Chili, Posiekane Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch Bonnet
Duże Pomidory śliwkowe (około, Przekrojone Wzdłuż Na PółDuże Pomidory śliwkowe (około, Przekrojone Wzdłuż Na Pół
8
Posypać posiekanym czosnkiem i rozmarynem. Grilluj, przecięciem do dołu, aż się lekko zwęgli, od 5 do 6 minut z każdej strony. Odłóż na bok, by się delikatnie schłodziło.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
Parmezan, Do PosypaniaParmezan, Do Posypania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Hiszpańskiej Chorizo (mieszanka Twardego I Miękkiego), Pokrojonego W Cienkie Plasterki1 Funt Hiszpańskiej Chorizo (mieszanka Twardego I Miękkiego), Pokrojonego W Cienkie Plasterki
9
Przygotowanie winegretu: W średniej misce wymieszaj creme fraiche, oliwę z oliwek, ocet, miód, sól i pieprz, aż uzyskasz gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
VinaigretteVinaigrette
Łagodna Włoska Kiełbasa Johnsonville® (mielona Lub Z Usuniętymi Osłonkami)Łagodna Włoska Kiełbasa Johnsonville® (mielona Lub Z Usuniętymi Osłonkami)
1/4 Szklanki Posiekanej Ostrej Lub Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1/2 Małej świeżej Papryki, W Zależności Od Tego, Co Masz Pod Ręką1/4 Szklanki Posiekanej Ostrej Lub Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1/2 Małej świeżej Papryki, W Zależności Od Tego, Co Masz Pod Ręką
Scotch Bonnet Chili, Posiekane Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch BonnetScotch Bonnet Chili, Posiekane Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch Bonnet
3 (3,75 Uncji) Przygotowane Bez Cukru Kubki Budyniu Waniliowego3 (3,75 Uncji) Przygotowane Bez Cukru Kubki Budyniu Waniliowego
Duże Pomidory śliwkowe (około, Przekrojone Wzdłuż Na PółDuże Pomidory śliwkowe (około, Przekrojone Wzdłuż Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Przypraw Do GrillaMieszanka Przypraw Do Grilla
Kolorowe Ciastka Ryżowe MochiKolorowe Ciastka Ryżowe Mochi
10
Ułóż karczochy na talerzu i podawaj z winegretem jako sosem do maczania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
VinaigretteVinaigrette
KarczochKarczoch
TrudnośćTwardy
Gotowe W44 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn