Sałatka z białej sardeli i chrupiącym chlebkiem Pita
Biała Sardela i chrupiąca Sałatka z chleba Pita to pescatarian przepis z 4 porcjami. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 4G białka, oraz 24g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka masła, pieczywo pita, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się jako dość tania przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką ocena 15%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Sałatka Z Białej Sardeli, Parmezanu I Pieczywa Z Grilla, Sardela-parmezan biała fasola i sałatka z jarmużu, oraz Sałatka z chlebkiem Pita i groszkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż pitas na blasze do pieczenia, szorstkie boki do góry i rozłóż każdą rundę z 1 łyżką masła.
Piec około 8 minut, aż będzie chrupiący.
Ostudzić i rozbić na duże kawałki.
Tymczasem, w małej misce, stromo szalotkę w occie przez 5 minut. Wymieszać z oliwą, dodać śmietanę i czosnek, doprawić solą i pieprzem.
W dużej misce, wrzucić endywii z anchois i tosty pita.
Dodaj sos śmietany i wrzucić dobrze. Łyżka na 4 talerze i podawać.