Sałatka z bekonem i jajkiem

Sałatka z bekonem i jajkiem
Przepis na Sałatkę z bekonem i jajkiem można przygotować w około 25 minut. Za 1,71 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis zawiera 269 kalorii, 13 g białka i 22 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 osobom. Tylko nielicznym osobom to danie główne naprawdę smakowało. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga koszernej soli i świeżo mielonego pieprzu, octu szampańskiego, jajek wiejskich i szalotki. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 51%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Sałatka z bekonem, jajkiem i serem, jajkiem, Sałatka szpinakowa z boczkiem, karmelizowaną cebulą, grzybami i serem pleśniowym w sosie z bekonu z dodatkiem jajka na twardo oraz Sałatka szpinakowa z sosem Bekon, karmelizowana cebula, grzyby i ser pleśniowy w sosie z bekonu z patelni z jajkiem na twardo.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Smażyć kawałki bekonu na dużej patelni na średnim ogniu, aż będą chrupiące; przełożyć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym do odsączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Prawdziwego BoczkuKawałki Prawdziwego Boczku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Sosu Sojowego 1 łyżka Prażonych Nasion Sezamu1/4 Szklanki Sosu Sojowego 1 łyżka Prażonych Nasion Sezamu
(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony
3
Dodaj szalotki na patelnię i smaż, aż zmiękną, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony
4
Wlać 2 łyżki octu, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
5
Na dużej patelni zagotuj około 6 szklanek wody i 1 łyżkę octu, aby delikatnie zagotować. Rozbijaj jajka, po jednym i delikatnie wrzucaj je do wody. Gotuj, aż białko się zetnie, ale żółtko będzie nadal płynne, około 1 1/2 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
1/2-calowe Kawałki Fasolki Szparagowej1/2-calowe Kawałki Fasolki Szparagowej
Mieszanka Dipów Na Ranczo FiestaMieszanka Dipów Na Ranczo Fiesta
Kawałki Fasolki SzparagowejKawałki Fasolki Szparagowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony
6
Dodaj frisee i kawałki chrupiącego bekonu do ciepłego sosu na patelni, dopraw solą i pieprzem do smaku i wymieszaj. Rozłóż usmażoną frytkę i bekon na 4 talerzach; na wierzch połóż jajko w koszulce i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Papryka, Upieczona, Obrana, Pozbawiona Nasion I Pokrojona W Drobną Kostkężółta Papryka, Upieczona, Obrana, Pozbawiona Nasion I Pokrojona W Drobną Kostkę
Kawałki Prawdziwego BoczkuKawałki Prawdziwego Boczku
Jajko GotowaneJajko Gotowane
Curly EndiveCurly Endive
Zielona Cebula, Drobno PokrojoneZielona Cebula, Drobno Pokrojone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony
7
Natychmiast podawaj.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn