Sałatka po koreańsku z ogórkiem i Edamame
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Sałatka z ogórka i Edamame w stylu koreańskim może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 91 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jeśli masz pieprz cayenne, olej sezamowy, nasiona sezamu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka z ogórka, marchwi i Edamame, Arame Edamame Sałatka Ogórkowa, oraz Pikantna sałatka z makaronem ogórkowym z Edamame dla podobnych receptur.
Instrukcje
Plastry ogórka i cebuli włóż do miski i wymieszaj z solą. Pozostawić w temperaturze pokojowej na około godzinę, aby wyciągnąć część ich wilgoci.
Dobrze spuścić w durszlaku. (Jeśli unikasz soli, możesz również spłukać zimną wodą i pozostawić do całkowitego spuszczenia.) Podczas gdy ogórki się pocą, tosty z sezamem.
Umieść je na suchej patelni na średnim ogniu i mieszać, aż zaczną brązowieć. (Naprzemiennie, umieścić na blasze do pieczenia w piekarniku i tosty do jasnobrązowego; uważnie obserwować, ponieważ łatwo się pali.) Po upieczeniu lekko zmiażdżyć moździerzem i tłuczkiem.
Włożyć ogórek i cebulę z powrotem do miski i dodać wszystkie pozostałe składniki, w tym nasiona sezamu. Przechowywać w lodówce, aby umożliwić smaki do mieszania.
Podawać schłodzone lub w temperaturze pokojowej.