Sałatka Pekanowo-Buraczana
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj sałatki z Pekanów i buraków. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 362 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.44 za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, brązowy cukier, ocet ryżowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z pieczonych buraków, koziego sera i klonowych orzechów pekan, Czerwona Sałatka z kapusty kuri i buraków z sosem balsamicznym z żurawiny i orzechów pekan parmezan, oraz Sałatka z pieczonych buraków i szalotki na Podsmażonych burakach i rukoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć łodygi buraków do 1 cala; delikatnie umyć buraki. Owinąć pojedynczo w folię aluminiową i umieścić na patelni z galaretką.
Piec w 400 przez 1 godzinę lub do miękkości.
Przenieść do stojaka z drutu i ostudzić, owinięte w folię, 30 minut.
W międzyczasie zmniejsz temperaturę piekarnika do 35
Pieczemy pekany w jednej warstwie w galaretce-roll pan 5 do 7 minut lub do lekko tosty i pachnące. Całkowicie schłodzić na stojaku z drutu (około 15 minut).
W małej miseczce ubijamy ocet i kolejne 5 składników.
Dodaj olej w powolnym, stałym strumieniu, stale ubijając, aż będzie gładki.
Buraki obrać i usunąć końce łodygi.
Buraki pokroić w 1/2-calowe kliny; delikatnie wrzucić 1/3 szklanki mieszaniny octu.
Ułóż zieleninę na półmisku. Wymieszać z mieszaniną buraków, serem Gorgonzola i orzechami pekan; podawać z pozostałym winegretem.