Sałatka muszkatołowa z koprem włoskim, Prosciutto i parmezanem
Sałatka muszka z koprem włoskim, Prosciutto i parmezanem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 596 kalorii. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz muszki, cebulkę kopru włoskiego, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Sałatka Z Kopru Włoskiego, Prosciutto I Granatu, Sałatka z karczocha, kopru włoskiego i chrupiącej Prosciutto, oraz Sałatka Śródziemnomorska Z Prosciutto, Koprem Włoskim I Kantalupą, Che.
Instrukcje
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować muszki, aż tylko gotowe, o 15 protokół.
Drenaż. Spłukać zimną wodą i dokładnie odcedzić.
W dużej misce, wymieszać muszki, koper włoski, olej, sok z cytryny, sól, i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Dodać prosciutto i wrzucić ponownie.
Aby służyć, ułóż sałatkę na talerzach. Wierzch z pasków parmezanu ogolonego z kawałka sera z obieraczką do warzyw lub z tartym parmezanem.
Pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu posypać serem.
Wskazówka: najprostszym sposobem na pokrojenie kopru włoskiego jest odcięcie łodyg, przecięcie cebulki na pół od góry przez koniec korzenia, ułożenie każdej połowy płasko w dół i pokrojenie. W tym przypadku jest to dobra technika dla prawie każdego okrągłego owocu lub warzywa.
Rekomendacja wina: baw się dobrze z tym daniem i spróbuj butelki musującego włoskiego wina Prosecco. Powinno pasować do kopru włoskiego.