Sałatka katalońska z warzywami i winegretem Romesco (Xato)
Kataloński Sałatka z zieleni i Romesco Vinaigrette (Xato) może być tylko przystawka szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis służy 10 i kosztuje 76 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 31 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Niewiele osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, jajka ugotowane na twardo, oliwki utwardzone oliwą i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka z tunanu i kręconej endywii z winegretem Romesco (xató), Kataloński SOS pieprzowo-orzechowy (Salsa Romesco), oraz Sałatka Z Buraków Z Sosem Romesco I Zielenią Wiosenną.
Instrukcje
Połącz Kataloński pieprz i sos orzechowy, 2 łyżki gorącej wody i ocet winny z czerwonego wina w małej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Połączyć endywia i sałatki w dużej misce; wrzucić delikatnie połączyć.
Umieścić około 1 1/3 szklanki zieleni na każdym z 10 talerzy.
Każdą porcję skropić mieszanką sosu o 2 łyżeczkach; oliwki i jajka podzielić równomiernie między sałatki.