Sałata z krewetek wietnamskich zawija z pikantnym sosem limonkowym
Wietnamskie okłady z sałaty z krewetkami z pikantnym sosem limonkowym mogą być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji przystawek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 768 kalorii. Ten przepis służy 1. Na $7.49 za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to drogie przepis dla fanów wietnamskiego jedzenia. Jest idealny do Super Bowl. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cukier, sól, makaron celofanowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Spróbuj Okłady z krewetek i wieprzowiny z wietnamskim sosem do maczania, Sałata krewetkowa zawija z sosem orzechowym, oraz Pikantne Wietnamskie Sałaty Z Krewetkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Włóż krewetki, sól i pieprz do garnka i dodaj zimną wodę, aby pokryć krewetki. Doprowadzić wodę do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować, aż krewetki są jasnoróżowe i ogony są zwinięte, o 1 minutę. Łyżką szczelinową przełożyć krewetki na durszlak i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Włóż makaron celofanowy do średniego garnka i przykryj gorącą wodą. Przykryć garnek i odstawić, aż makaron zmięknie, co najmniej 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Celofanowy
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Makaron odsączyć i (za pomocą nożyczek kuchennych) pokroić na 2-3-calowe kawałki. Powrót makaron do garnka, skropić octem ryżowym, i wrzucić. Przykryć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Ryżowy
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki Kuchenne
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
W małej misce, wymieszać płatki chile i sok z limonki i odstawić na kilka minut.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.