Sajgonki wieprzowo-krewetkowe (Goi Cuon) z sosem orzechowym (Nuoc L

Sajgonki wieprzowo-krewetkowe (Goi Cuon) z sosem orzechowym (Nuoc L
Przepis wieprzowina i krewetki sajgonki (Goi Cuon) z sosem orzechowym (Nuoc L jest gotowy w około 2 godziny i zdecydowanie jest doskonałym bezmleczne opcja dla miłośników Wietnamskiej żywności. Na 4,36 zł za porcję, dostajesz Hor d ' oeuvre, która serwuje 6. Jedna porcja zawiera 513 kalorii, 40g białka, oraz 12g tłuszczu. Jeśli masz marchew, sos hoisin, Wietnamski sos rybny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. To będzie hit w Twoim Wiosna wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Spróbuj Nuoc Cham (SOS sajgonki), Świeże sajgonki z dipem orzechowym Hoisin (Goi Cuon), oraz Sajgonki krewetkowe z sosem orzechowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść polędwicę wieprzową w misce z szalotką, czosnkiem, sosem rybnym, cukrem, czarnym pieprzem i olejem, jeśli używasz, i obróć do płaszcza. Przykryć folią i marynować, obracając od czasu do czasu, co najmniej 1 godzinę i do nocy w lodówce.Rozgrzej grill do wysokiej. Grilluj polędwicę, obracając od czasu do czasu, aż tylko ugotujesz i termometr natychmiastowy zarejestruje temperaturę wewnętrzną 145 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polędwiczki WieprzowePolędwiczki Wieprzowe
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Sos RybnySos Rybny
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub WodaKlarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Przełożyć polędwicę na talerz i odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.Po ostudzeniu pokroić polędwicę w plastry o grubości 1/8 cala i odstawić, przykryć i schłodzić, aż będziesz gotowy do złożenia sajgonki.Przygotuj wermiszel ryżowy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i przecedzić w durszlaku. Uruchomić pod zimną bieżącą wodą, aż ostygnie i odstawić do odsączenia.Złóż rolki po 1 na raz: zanurz 1 sajgonki w letniej wodzie i szybko przenieś do czystego ręcznika kuchennego. (Opakowanie zmięknie w ciągu kilku sekund.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
Wermiszel RyżowyWermiszel Ryżowy
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Słoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I PosiekanychSłoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
3
Lay 4 połówki krewetek w poziomej linii przez środek każdego opakowania i góry z kilkoma łyżkami gotowanego (dobrze odsączone) wermiszel. Na wierzchu wermiszel z 1 lub 2 plastrami ogórka, 2 łyżkami lub tak rozdrobnionej rzymskiej, 4 liśćmi mięty, 2 gałązkami kolendry i 4 liśćmi bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
RomaineRomaine
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1
Rozgrzać olej w małym rondlu i, gdy gorące, dodać czosnek, Chile Pasta, i koncentrat pomidorowy, i gotować, aż czosnek jest złoty, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Pasta ChiliPasta Chili
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać bulion, cukier, masło orzechowe i sos hoisin i ubijać do połączenia. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
(np. Batonik Crunch)(np. Batonik Crunch)
Sos HoisinSos Hoisin
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić przed podaniem.
4
Podawać w małych miseczkach, przyozdobione orzeszkami ziemnymi, pokrojone chiles i opcjonalnie gorącym sosem.Mogą być podawane na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka

Składniki

1marchewka pokrojona w juliennemarchewka pokrojona w julienne2(zima)bulion z kurczaka lub 2 łyżki wodybulion z kurczaka lub 2 łyżki wody11 funt cukinii,pasta chilipasta chili24świeże łodygi kolendryświeże łodygi kolendry1( bakłażany)ogórek, połówki wzdłuż, a następnie cienko pokrojone na przekątnejogórek, połówki wzdłuż, a następnie cienko pokrojone na przekątnej596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniesolone prażone orzeszki ziemne, drobno posiekaneniesolone prażone orzeszki ziemne, drobno posiekane2(zima)Wietnamski sos rybnyWietnamski sos rybny2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone3ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.świeży mielony czarny pieprzświeży mielony czarny pieprz596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisos hoisinsos hoisin454Orzechy dowolne (posiekane)polędwiczki wieprzowe, przyciętepolędwiczki wieprzowe, przycięte48liście miętyliście mięty2(zima)(np. batonik Crunch)(np. batonik Crunch)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno10arkusze calowe12 (10 cali) arkuszy papieru ryżowego (banh trang)12 (10 cali) arkuszy papieru ryżowego (banh trang)227Orzechy dowolne (posiekane)drobny wermiszel ryżowy (bułka)drobny wermiszel ryżowy (bułka)3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicienko rozdrobniona sałata rzymskacienko rozdrobniona sałata rzymska1szalotka, drobno posiekanaszalotka, drobno posiekana454Orzechy dowolne (posiekane)krewetki gotowane, pokrojone w 1/2 długościkrewetki gotowane, pokrojone w 1/2 długości11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata48gałązkiBazylia tajskaBazylia tajska1świeża tajska czerwona papryka chili, sadzona i cienko pokrojona (opcjonalnie)świeża tajska czerwona papryka chili, sadzona i cienko pokrojona (opcjonalnie)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirosół z kurczaka lub 1/2 szklanki wody, plusrosół z kurczaka lub 1/2 szklanki wody, plus
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia37
Magazyn