Sajgonki wieprzowo-krewetkowe (Goi Cuon) z sosem orzechowym (Nuoc L
Przepis wieprzowina i krewetki sajgonki (Goi Cuon) z sosem orzechowym (Nuoc L jest gotowy w około 2 godziny i zdecydowanie jest doskonałym bezmleczne opcja dla miłośników Wietnamskiej żywności. Na 4,36 zł za porcję, dostajesz Hor d ' oeuvre, która serwuje 6. Jedna porcja zawiera 513 kalorii, 40g białka, oraz 12g tłuszczu. Jeśli masz marchew, sos hoisin, Wietnamski sos rybny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. To będzie hit w Twoim Wiosna wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Spróbuj Nuoc Cham (SOS sajgonki), Świeże sajgonki z dipem orzechowym Hoisin (Goi Cuon), oraz Sajgonki krewetkowe z sosem orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść polędwicę wieprzową w misce z szalotką, czosnkiem, sosem rybnym, cukrem, czarnym pieprzem i olejem, jeśli używasz, i obróć do płaszcza. Przykryć folią i marynować, obracając od czasu do czasu, co najmniej 1 godzinę i do nocy w lodówce.Rozgrzej grill do wysokiej. Grilluj polędwicę, obracając od czasu do czasu, aż tylko ugotujesz i termometr natychmiastowy zarejestruje temperaturę wewnętrzną 145 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polędwiczki Wieprzowe
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Sos Rybny
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Cukierki Powietrzne
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Kasztany Wodne, Julienne
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Przełożyć polędwicę na talerz i odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.Po ostudzeniu pokroić polędwicę w plastry o grubości 1/8 cala i odstawić, przykryć i schłodzić, aż będziesz gotowy do złożenia sajgonki.Przygotuj wermiszel ryżowy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i przecedzić w durszlaku. Uruchomić pod zimną bieżącą wodą, aż ostygnie i odstawić do odsączenia.Złóż rolki po 1 na raz: zanurz 1 sajgonki w letniej wodzie i szybko przenieś do czystego ręcznika kuchennego. (Opakowanie zmięknie w ciągu kilku sekund.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki Sajgonki
Wermiszel Ryżowy
Drażetki Z Białą Perłą
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Słoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
3
Lay 4 połówki krewetek w poziomej linii przez środek każdego opakowania i góry z kilkoma łyżkami gotowanego (dobrze odsączone) wermiszel. Na wierzchu wermiszel z 1 lub 2 plastrami ogórka, 2 łyżkami lub tak rozdrobnionej rzymskiej, 4 liśćmi mięty, 2 gałązkami kolendry i 4 liśćmi bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1-1/2 Uncji Gin
Romaine
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1
Rozgrzać olej w małym rondlu i, gdy gorące, dodać czosnek, Chile Pasta, i koncentrat pomidorowy, i gotować, aż czosnek jest złoty, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Pasta Chili
1 Pomarańcza, Skórka
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać bulion, cukier, masło orzechowe i sos hoisin i ubijać do połączenia. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty.
Podawać w małych miseczkach, przyozdobione orzeszkami ziemnymi, pokrojone chiles i opcjonalnie gorącym sosem.Mogą być podawane na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Winiarnia Good Hope Bush Vine Chenin Blanc. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.