Żelatyna rabarbarowo-gruszkowa
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych i bezmlecznych do swojego pudełka z przepisami, żelatyna rabarbarowo-gruszka może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka, 0 g tłuszczu i łącznie 206 kalorii. Ten przepis służy 12 osobom. Za 73 centy za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Dzięki temu przepisowi Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Udaj się do sklepu i kup wodę, gruszki, rabarbar i kilka innych rzeczy, aby zdążyć na dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Świetnie sprawdza się jako niedroga przystawka. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 15%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to żelatyna truskawkowo-rabarbarowa, sałatka z żelatyną rabarbarową i prosta żelatyna rabarbarowo-truskawkowa.
Instrukcje
Umieść żelatynę i 1 szklankę pianek marshmallow w dużej misce; odłożyć na bok.
W dużym rondlu wymieszaj rabarbar, wodę i cukier. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 3-4 minuty lub do momentu, aż rabarbar będzie miękki.
Zdjąć z ognia; zalać mieszaniną pianek marshmallow, mieszając do rozpuszczenia żelatyny. Dodaj zimną wodę, gruszki i pozostałe pianki.
Przenieś do 13-calowego. x 9 cali danie. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 6 godzin lub do momentu stwardnienia.