Ryż Jogurtowy
Ryż jogurtowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na śniadanie. Za 83 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 255 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 4. 14 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka proszku asafetydy, wody, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ryż twarogowy (ryż Indyjski z jogurtem), Ryż Jogurtowy, oraz ryż twarogowy, jak zrobić ryż twarogowy (ryż jogurtowy) dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zagotuj ryż i wodę w rondelku na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, 20 do 25 minut.
Podgrzej ghee na małej patelni na średnim ogniu.
Dodaj złamaną paprykę chile i gotuj, aż pachnie, około 30 sekund. Dodaj czarne nasiona gorczycy i gotuj, aż zaczną pękać, jeszcze około 30 sekund.
Zdejmij z ognia i dodaj kurkumę, liście curry i proszek asafetydy.
Ubij mleko, jogurt i przyprawę ghee razem w dużej misce, aż będzie gładka. Dodać ryż, aż będzie dobrze wymieszany. Dopraw do smaku solą, a następnie pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej przed podaniem.