Rum i ajerkoniak Kugelhopf
Rum i ajerkoniak Kugelhopf może być tylko napojem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 603 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.16 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka jaj, zmielony cynamon, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin. Z łyżeczką wynik 34%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Kugelhopf, Kugelhopf, oraz Kugelhopf dla podobnych receptur.
Instrukcje
Moczyć porzeczki w rumie przez noc.
W rondlu podgrzej ajerkoniak do wrzenia.
Wlać do dużej miski i dodać 1 1/2 szklanki mąki chlebowej.
Wymieszać, aż będzie gładka i niech mieszanina ostygnie do 110 stopni F (43 stopni C) lub po prostu ciepłe w dotyku.
Dodać natychmiastowe drożdże i wymieszać do wymieszania. Przykryj miskę folią i pozostaw do podwojenia, aż do podwojenia, 20 do 30 minut.
W misce miksera elektrycznego, ubić cukier i masło razem, aż będzie gładka. Ubić jajka po kolei. Wymieszać z solą i cynamonem.
Do ciasta wlać masę jajeczną i wymieszać na gładką masę. Stopniowo dodawać pozostałe 2 szklanki mąki chlebowej i mieszać przez 3 minuty. Ciasto będzie bardzo lepkie. Wymieszaj porzeczki, przykryj miskę folią i pozostaw na 20 minut.
Lekko nasmaruj formę kugelhopf lub patelnię Bundt.
Spód patelni posypać pokrojonymi migdałami. Ostrożnie dodać mieszaninę ciasta i przykryć folią.
Niech ciasto rośnie aż podwojone, 1 do 1 1/2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Piec kugelhopf w nagrzanym piekarniku, aż bochenek jest głęboki złoty kolor, a dno bochenka brzmi puste po naciśnięciu, 30 do 35 protokół. Odwróć bochenek na stojak z drutu, aby ostygł. Przed podaniem posmarować cukrem pudrem.