Rukola i Ricotta Calzones
Arugulan i Ricotta Calzones mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 439 kalorii, 21g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz dziecko rukola, sól, pełne mleko mozzarella, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć żółtko, możesz podążać za tym daniem głównym z Morela Kruszy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest solidne. Rukola & Ricotta Calzones, Kiełbasa i Ricotta Calzones, oraz Jarmuż, grzyby i Ricotta Calzones są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 232°.
Czosnek gotować w oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż złoty, 1 do 2 protokół.
Dodać rukolę i gotować, często mieszając, aż zwiędnie, 2 do 3 protokół.
Przenieść na sito i mocno przycisnąć rukolę, aby wycisnąć jak najwięcej nadmiaru płynu, a następnie grubo posiekać.
Wymieszaj ricottę, mozzarellę, Parmigiano-Reggiano, żółtko, sól i pieprz do wymieszania, a następnie wymieszaj rukolę.
Ćwiartka ciasta, a następnie rozwałkować każdy kawałek do 8-calowej rundy z wałkiem do ciasta. Jedną czwartą nadzienia serowego (około 1/3 szklanki) układamy na środku 1 rundy i składamy ciasto na pół, aby zamknąć nadzienie i uformować półkole. Naciśnij krawędzie razem, aby uszczelnić. Zaczynając od 1 końca i pracując w kierunku drugiego, rozciągnij uszczelnioną krawędź Na Zewnątrz, ściskając i zwijając krawędź, tworząc linę.
Przełożyć na blachę do pieczenia. Dodać 3 więcej calzones w ten sam sposób, przenosząc do blachy do pieczenia.
Piec calzones aż złoty i dmuchany, 12 do 15 protokół. Ostudzić na blasze 5 minut przed podaniem.