Risotto z pomidorami i mozzarellą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj Risotto z pomidorami i mozzarellą. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 365 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać bazylii, oliwy z oliwek, sól koszerna, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 27 minut. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest dobre. Spróbuj Kolacja: risotto z pieczonych pomidorów ze świeżą mozzarellą, Krewetki Z Porem I Risotto Z Mozzarellą, oraz Risotto Z Mozzarellanem I Raddichio dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić bulion warzywny na wolnym ogniu w średnim rondlu (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek na patelnię; smażyć 2 minut lub aż cebula będzie miękka, często mieszając.
Dodaj ryż do patelni; gotuj przez 1 minutę, stale mieszając.
Dodać 1/2 szklanki bulionu do mieszaniny ryżu; gotować przez 5 minut lub do momentu prawie wchłonięcia cieczy, stale mieszając. Rezerwa 1/3 szklanki bulionu.
Dodaj pozostały bulion, 1/4 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 22 minut). Wymieszać pomidory; gotować przez 1 minutę.
Dodaj ser, pieprz i sól do mieszanki ryżu, ciągle mieszając, aż ser się rozpuści.
Wyjąć z ognia; wymieszać 1/3 szklanki bulionu, szpinaku i bazylii.
Umieść 1 filiżankę risotto w każdej z 4 płytkich misek.
Na każdą porcję skropić 1 łyżeczkę oleju.