Risotto z kwiatami cukinii i szafranem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj Risotto z kwiatami cukinii i szafranem. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 230 kalorii. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka szafranu, kwiaty cukinii, ryż carnaroli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co nie jest takie super. Podobne przepisy to Spaghetti Z Kwiatami Cukinii I Szafranem, Risotto Z Cukinią Z Nadziewanymi Kwiatami Squasha, oraz Nadziewane Kwiaty Squasha Ze Słodkim Ryżem Szafranowym.
Instrukcje
Używając rondla, rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć czerwoną cebulę do miękkości, około 2 protokół.
Dodać ryż i tosty na kilka minut.
Dodaj białe wino i mieszaj, aż będzie kremowe.
Pokrój kwiaty cukinii na kawałki i dodaj do ryżu.
Podgrzać bulion warzywny i dodać szafran do bulionu. Pozostawić szafran na strome w magazynie na kilka minut.
Dodać bulion szafranowy do ryżu i pozostawić do gotowania przez 15 minut mieszając od czasu do czasu.
Na koniec risotto wymieszaj masło i parmezan. Doprawić solą i pieprzem i podawać.