Risotto Z Krewetkami

Risotto Z Krewetkami
Risotto z krewetkami to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 45 porcjami. Jedna porcja zawiera 34 kalorie, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 40 minut. 143 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka najmniejszych różowych krewetek można znaleźć, wino, szalotka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski spoonacular wynik 10%. Podobne przepisy to Risotto alla crema di scampi (Risotto z Puréed Shrimp), Risotto Z Krewetkami I Groszkiem, oraz Risotto z krewetkami i groszkiem.

Instrukcje

1
Dodaj sok z małży do 4 szklanek wody w garnku, podgrzewaj, aż będzie parno. Nie pozwól mu się zagotować. 2 w oddzielnym garnku (grubym dnie), podgrzać 2 łyżki masła na średnim ogniu i smażyć mielone szalotki przez 2-3 minuty, aż po prostu przezroczyste.3
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z OgonamiKrewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z Ogonami
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodaj ryż do garnka. Smażyć ryż przez 2-3 minuty, aż wszystkie ziarna będą dobrze obsypane masłem i zaczną tostować. 4 zwiększyć ciepło do wysokiej i dodać białe wino. Drewnianą łyżką energicznie wymieszać ryż. Gdy wino się zagotuje, zmniejsz temperaturę, aż wino delikatnie się ugotuje. Mieszaj prawie stale. Robisz to, aby poruszyć ryż, który uwalnia skrobię i tworzy kremowy sos, który chcesz w risotto. 5 gdy wino jest prawie ugotowane, pod żadnym pozorem nie należy pozwolić, aby ryż skwierczał na dnie garnka wlać dwie chochle gorącej mieszanki bulionu z wodą. Dobrze wymieszać, aby połączyć i dodać zdrową szczyptę soli. 6 mieszając prawie stale, pozwól temu płynowi zmniejszyć, aż prawie zniknie, a następnie dodaj kolejną chochlę bulionu. Kontynuuj to, aż sos pokryje tył łyżki. Posmakuj łyżki i sprawdź, czy risotto potrzebuje soli. Jeśli tak, dodaj niewielką szczyptę. To dużo ryżu risotto powinno potrzebować około 4-5 szklanek płynu ogółem (w tym wina), aby się połączyć, więc zacznij degustować ryż w 3. filiżance. Jeśli jest prawie tam firma w centrum, ale przezroczyste Na zewnątrz, i w pełni otoczony kremowym sosem dodać jeszcze jedną filiżankę bulionu, dobrze wymieszać i smak jeszcze raz na sól. (Jeśli nie, masz stary ryż i będziesz musiał iść jeszcze jedną filiżankę i niech gotować.) 7 Teraz dodać krewetki, pietruszka, i pozostała łyżka masła. Ciągle mieszaj, aż ostatni kubek bulionu zniknie o połowę: pamiętaj, że chcesz, aby to risotto było luźne i kremowe. Tuż przed podaniem dodaj skórkę z cytryny i podawaj od razu. Najlepiej podawać z miseczkami i łyżkami, a nie talerzami i widelcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
ChochlaChochla
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować, to wino FitVine Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
FitVine Wino Pinot Grigio
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.
TrudnośćEkspert
Gotowe W40 m.
Porcje45
Ocena Zdrowia0
Magazyn