Risotto z homarem i kukurydzą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 516 kalorii, 22g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $3.95 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ryż arborio, sok z cytryny, sok z małży i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Risotto z homarem i kukurydzą, Risotto Con L ' Aragosta (Risotto z homarem), oraz Risotto Z Homarem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować wywar, usuń mięso z gotowanego ogona homara i pazurów. Mięso posiekać; schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony Homara
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2
Umieścić skorupę homara w dużej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny. Grubo zmiażdżyć skorupę za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki Bułki Tartej Panko
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej
3
Umieść pokruszoną skorupę w dużym rondlu; dodaj 3 szklanki wody, 2 szklanki cebuli, selera i soku z małży. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu. Przykryć i gotować 20 protokół. Przecedzić mieszaninę skorupy przez sito nad miską, rezerwując czas (około 3 szklanki); wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z Ogonami
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Dodać 3/4 szklanki cebuli i czosnku; gotować 3 minut lub do miękkości, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii
7
Dodać ryż; gotować 2 minuty, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
8
Dodać wino i sól; gotować 2 minuty lub aż płyn prawie się wchłonie, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Dodawać bulion, 1/2 szklanki na raz, często mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 25 minut). Wymieszaj zarezerwowane mięso homara i kukurydzę; gotować 2 minuty lub do ogrzania.
Chablis i Chardonnay to świetny wybór dla homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Jednym z win, które można spróbować jest Francine et Olivier Savary Chablis Vieilles Vignes. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 33 dolarów.
Francine et Olivier Savary Chablis Vieilles Vignes
Butelkowanie vieilles Vignes w Savary jest ostatecznym wprowadzeniem do tego magicznego połączenia: Chardonnay uprawiane w Kimmeridgian wapienia i odpowiednio dozowane élevage w drewnie. Energia elektryczna i mineralność przekazywana przez glebę są zrównoważone przez maślaną kremowość, która jest Niebiańska.