Risotto Z Edamame, Rukolą I Borowikami
Risotto z Edamame, rukolą i Porcini to bezglutenowe przepis z 40 porcjami. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 46 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Mieszanka ryżu arborio, parmezanu, borowików i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 33%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Risotto Z Szynką Porcini, Porcini Risotto, oraz Porcini Risotto.
Instrukcje
Grzyby i wodę zagotować w małym rondlu na dużym ogniu. Przykryć patelnię i zdjąć z ognia; odstawić, aż grzyby zmiękną, o 10 protokół. Wyłóż sito o drobnych oczkach z mokrym ręcznikiem papierowym i umieść na dużej miarce lub średniej misce.
Grzyby i płyn wlać na sito. Zaparkuj płyn.
Przełożyć grzyby na deskę do krojenia i lekko ostudzić, a następnie grubo posiekać.
Dodać wystarczającą ilość wody do naprężonej cieczy, aby równa 4 1/2 szklanki; odstawić grzyby i płyn do kroku 4.Przykryć edamame wodą w małym rondlu i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty; odstawić w wodzie do gotowania.W międzyczasie umieść ryż i szalotkę w płytkim naczyniu do pieczenia 3-quart, które będzie pasować i prawidłowo obracać się w kuchence mikrofalowej. Wymieszać z olejem, aż ryż będzie równomiernie pokryty.
Rozłóż ryż równomiernie w naczyniu i kuchence mikrofalowej, odkryte, na wysokiej, aż wygląda nieprzezroczyste i dopiero zaczyna się kolor w jednym lub dwóch miejscach, 3 protokół.
Dodaj skórkę z cytryny i sok, sól, pieprz, zastrzeżone posiekane grzyby i wodę z grzybów; dobrze wymieszaj. Kuchenka mikrofalowa na wysokości przez 9 minut. Dobrze wymieszać, następnie mikrofalówka, aż ryż będzie miękki, ale nadal twarde w środku i większość płynu została wchłonięta, 9 minut więcej. W zależności od mocy kuchenki mikrofalowej, ten ostatni czas gotowania będzie się różnić. Po 9 minutach gotować w 3-minutowych odstępach, zatrzymując się, aby wymieszać i przetestować ryż na doneness.
Odcedzić edamame i dodać do risotto wraz z rukolą i parmezanem; mieszać, aż rukola zwiędnie.