Risotto Nero
Risotto Nero jest pescatarian przepis z 4 porcjami. Na 3,44 zł za porcję, ten przepis okładki 24% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 602 kalorie, 23G białka, oraz 22g tłuszczu. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Mieszanka cebuli, masła, ryżu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Cavolo Nero z kolendrą, Cavolo Nero Kale, oraz Sałatka Świąteczna Cavolo Nero.
Instrukcje
3 ćwiartki wody zagotować z 1/2 cebuli, 1/2 marchwi i 1 liściem laurowym. Przygotuj kąpiel lodową. Kalmary zanurzyć we wrzącej wodzie i gotować 30 sekund.
Wyjąć i zanurzyć w lodowatej wodzie 1 minutę.
Odcedzić i odstawić. Utrzymuj płyn do gotowania w cieple na piecu.
Na 12 do 14-calowej patelni z 3-calowymi bokami rozgrzać oliwę z oliwek i cebulę i atrament kałamarnicy na średnim ogniu, aż zmiękną, ale nie brązowieją, około 8 do 10 minut.
Dodać ryż i stale mieszając, gotować do zmętnienia, około 2 minut.
Dodaj białe wino,a następnie gotuj płynną kadzę po kadzi, aż ryż zostanie przykryty. Włącz ciepło do wysokiego i ciągle mieszając, kontynuuj gotowanie, utrzymując poziom płynu tuż powyżej poziomu ryżu, przez 15 minut. Kalmary pokroić na 1-calowe kawałki i wrzucić do ryżu. Kontynuuj gotowanie, aż ryż będzie miękki, ale nadal al dente. Doprawić solą i pieprzem, zdjąć z ognia i wymieszać z masłem i natką pietruszki.